خب زمینههایی مشترک برای مقایسهی بامو X3 و تویوتا راو 4 وجود ندارد. بامو X3 بهطور قابلتوجهی گرانتر بوده و پیشرانههای قدرتمندتری داشته و از نظر پرفورمنس و تجمل نیز در مرتبهای بالاتر قرار دارد. تویوتا راو 4 اصلاً خودروی بدی نیست اما نسبت به X3 متفاوت بوده و در کلاسی متفاوت به رقابت میپردازد؛ بنابراین چرا باید این دو را با یکدیگر مقایسه کرد؟ خب دیدن تواناییهای آفرود این دو خودرو جذاب بوده و به همین خاطر دو خودرو با یکدیگر مقایسه شدهاند.
در واقع این یک تست بسیار مهم برای سیستم دیفرانسیل جلو با دیفرانسیل قفل مرکزی تویوتا و سیستم چهار چرخ محرک xDrive بامو محسوب میشود. خب کدام سیستم در تپههای معدن طلای کلرادو بهتر عمل میکند؟
هر دو خودرو مزیتهای جالبتوجهی دارند. تویوتا لاستیکهای بهتری برای آفرود دارد. بامو X3 لاستیکهای مناسبی برای عبور از تمامی مسیرها داشته اما به اندازه راو 4 گیرا نیستند. تویوتا همچنین دارای دیفرانسیل قفل مرکزی داشته که در وضعیت کرال مزیت بیشتری را نشان می دهد.
البته بامو X3 ارتفاع کمی بیشتر از سطح زمین داشته و پیشرانهی توربوی آن در ارتفاع بالا تواناتر است؛ بنابراین این خودرو نه تنها میتواند از موانع بلندقدتر بهتر عبور کند بلکه پیشرانه آن نیز قدرت بیشتری در عبور از این ناهمواریها دارد.
هر دو خودرو از یک مانع یکسان عبور میکنند. اولین مانع یک تپهی صخرهای بوده که البته خیلی هم خشن نیست. تویوتا و بامو به سادگی و بدون هیچ مشکلی از این مانع عبور میکنند.
دومین تست کاملاً متفاوت و سختتر بوده است. خودروها باید از چند پیچ شدید با صخرههای موجود در بین آنها و شکافهایی عمیق عبور میکردند. در واقع شرایطی کاملاً خطرناک برقرار بود.
راو 4 با استفاده از دیفرانسیل قفل مرکزی وارد معرکه شد اما با دو لاستیک خود از عهده آن برآید. پس از آن سیستم کنترل کشش خاموش شد و تویوتا توانست از مانع عبور نماید؛ اما این کار آسان نبود. این بار نوبت بامو X3 بود اما این خودرو واقعاً هیچ تنظیم مخصوص آفرودی ندارد. دیدن بلند شدن یک چرخ بامو از روی زمین و حرکت آن به سه چرخ واقعاً احساسبرانگیز بود.
در کل هر دو خودرو میتوانند انتظارات بیشتر مصرفکنندگان را برآورده کنند اما بامو X3 عملکرد بهتری داشته و میتواند خواستههای بیش از حد انتظار افراد را به آنها نشان دهد.
منبع: پدال